середа, 28 травня 2008 08:31

Президент Ірану попросив аудієнції у Папи Римського

Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад попросив аудієнції у Папи Римського Бенедикта XVI, повідомляє агентство Reuters з посиланням на дипломатичні джерела.

Ахмадінеджад має відвідати Рим з 3 по 5 червня, щоб разом з іншими главами держав взяти участь в саміті ООН, присвяченому світовій продовольчій кризі. Напередодні джерела у Ватикані повідомили, що до цих пір остаточно не ясно, чи буде Папа Римський зустрічатися з окремими лідерами або, в цілях економії часу, дасть загальну аудієнцію всім учасникам саміту.

Між Ватиканом і Іраном встановлені дипломатичні відносини, проте, якщо зустріч відбудеться, це буде перший візит іранського лідера до понтифіка. Раніше аудієнцію у Бенедикта XIV отримував глава МЗС Ірану Манушер Моттакі, нагадує агентство.

Папа Римський різко засудив Ахмадінеджада за заклик знищити державу Ізраїль. В той же час глава католицької церкви багато разів виступав з ініціативами по врегулюванню конфлікту між Тегераном і країнами Заходу. На думку критиків Ахмадінеджада, ядерна програма Ірану не обмежується мирними цілями і направлена на створення атомної зброї, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Президент Ірану попросив аудієнції у Папи Римського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути