вівторок, 27 листопада 2007 13:11

Президент Франції з Китаю дає доручення поліції щодо боротьби з безладами

Президент Франції Ніколя Саркозі, який перебуває з офіційним візитом у Китаї, уважно стежить за новою хвилею вуличних безладів у паризьких передмістях, і обговорив ситуацію з главою МВС Мішель Альо-Марі, повідомив у вівторок Єлісейський палац. Глава МВС Франції, виступаючи по радіо RTL, закликала жителів передмість зберігати спокій і висловила співчуття, що  під час заворушень у ніч з понеділка на вівторок серйозно постраждало велике число поліцейських.

У вівторок Альо-Марі прийме у себе представників профспілок співробітників поліції.

Безлади, які почалися приблизно о 19.30 за місцевим часом, зачепили шість комун у північних передмістях Парижа: Вілье-ле-Бель, Сержі, Гуссенвіль, Сарсель, Гарж-ле-Гонесс і Ермон.

Як повідомляє джерело в поліції, підлітки нападали на поліцейських, підпалювали машини і кидали пляшки із запалювальною сумішшю. Співробітники органів правопорядку, у свою чергу, були змушені застосувати сльозоточивий газ і світло-шумові гранати.

Причиною безладів стало зіткнення поліцейського автомобіля і мотоцикла, в результаті якого в ніч на понеділок загинули двоє підлітків 15 і 16 років, Мусін і Ларамі. ДТП викликало гнів молоді з передмість, подштовхнувши їх на підпали і погроми, на кшталт тих, що потрясли Францію два роки тому. Серед них поширена версія, що поліцейські не надали необхідної допомоги постраждалим в аварії і втекли з місця ДТП.

Минулої ночі були поранені 40 поліцейських, двоє з них отримали серйозні травми. Всього за два дні підлітки підпалили 63 автомобілі і п"ять будівель, зокрема бібліотеку, супермаркет і дві школи.

За словами представника профспілки поліцейських Брюно Бешіза, поліція "зіткнулася з міськими герілья".

"Вони перейшли межу, застосовуючи проти поліцейських, зброю, зокрема мисливські рушниці, і коктейлі Молотова", – сказав секретар профспілки.

На його думку, цього року молодь з передмість налаштована набагато агресивніше, ніж під час погромів восени 2005 року.

"Рівень насильства вищий, ніж під час вуличних безладів 2005 року, про це нам докладають наші колеги", – повідомив Бешиза.  РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Президент Франції з Китаю дає доручення поліції щодо боротьби з безладами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути