Ексклюзиви
субота, 24 травня 2008 17:21

Президент Франції судиться з виробниками футболок із його прізвищем

Президент Франції Ніколя Саркозі виступив як один із позивачів у справі про виробництво в місті Альбервіль (Савойя) контрафактних футболок із написом "Саркозі. Нульова терпимість", повідомляє РИА "Новости" з посиланням на французькі ЗМІ.

Крім глави держави з позовами у цій справі до суду звернулася низка компаній, зокрема таких, як Lacoste і Heineken, чиї логотипи були незаконно використані і надруковані на майках.

Зокрема, серед інших предметом позову стала футболка з незаконно використаним прізвищем "Саркозі" з буквою "о", надрукованою у вигляді мішені, під якою написано: "Нульова терпимість... 50 очок". При цьому під під образливим зображенням фігурує девіз Французької республіки "Свобода, рівність, братерство", забруднений червоною фарбою, що імітує кров.

"Я була неприємно здивована, коли дізналася, що одним із позивачів є президент, який поскаржився правосуддю на свою карикатуру. Це ж жарт", - цитують ЗМІ одного з адвокатів обвинувачених.

Футболки, партія яких була конфіскована на ринку Альбервіля, продавали фірми, зареєстровані в Авіньйоні і Ліоні, - в квітні проти їхніх керівників висунуто звинувачення у справі про "підробку і незаконне використання торгової марки", повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Президент Франції судиться з виробниками футболок із його прізвищем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути