Ексклюзиви
субота, 10 січня 2009 16:02

Президент Чехії відмовився від прапора Євросоюзу

Президент Чехії Вацлав Клаус відмовився вивішувати над своєю офіційною резиденцією Празьким градом прапор Євросоюзу. Рішення ухвалене не дивлячись на те, що з 1 січня 2009 року Чехія на шість місяців стала головою Ради Європейського союзу, повідомляє агентство "Празький телеграф".

Раніше за розпорядженням Національного управління з охорони пам"ятників прапори Євросоюзу були вивішені над фортецями та замками країни, насамперед на популярних туристичних об"єктах Карлштейн, Глубока, Ледніці. Проте за інформацією прес-секретаря президента Радіма Охвата, над Празьким Градом висітиме тільки чеський прапор і президентський штандарт. Прапор Євросоюзу, за його словами, може з"явитися тільки усередині резиденції на час офіційних церемоній.

Вацлав Клаус, вперше обраний президентом Чехії в 2003 році, є послідовним критиком Лісабонських угод, які повинні внести зміни в систему управління ЄС і ввести посаду президента Євросоюзу. Чехія - єдина країна Євросоюзу, яка ще не провела голосування за Лісабонським договором. Його вже ратифікували 25 країн, а громадяни Ірландії проголосували проти підписання документа. Для набуття договором чинності необхідна згода всіх 27 країн-членів ЄС, проте у разі позитивного рішення питання в Чехії, Ірландію можуть змусити провести повторний референдум.

Зараз ви читаєте новину «Президент Чехії відмовився від прапора Євросоюзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути