понеділок, 15 жовтня 2007 19:45

Прем"єр-міністра Іраку звинувачують в крадіжці 18 мільярдів доларів США

Колишній глава іракського комітету з боротьби з корупцією суддя Ради Хамзат Ер-ради звинуватив іракський уряд, і зокрема його главу Нурі аль-Маліки, в крадіжці з державної скарбниці 18 мільярдів доларів США.

За словами Ер-ради, комітет виявив крупні розкрадання державних грошей, що призначалися на соціальні потреби, і зібрав докази по трьох тисячах епізодів, в яких фігурували члени уряду і їхні родичі.

У 2004 році за ініціативою США в Іраку був створений комітет з боротьби з корупцією, який очолив Ер-ради. Через деякий час він відмовився від своєї посади і переїхав в США. Свої дії суддя пояснив неодноразовими погрозами, що звучали в його адресу.

За його словами, деякі співробітники комітету, а також члени їхніх сімей були убиті в Іраку після обнародування попередніх результатів роботи комітету. "Членів сімей наших співробітників і самих чиновників викрадали, катували, а деяких убили після появи результатів нашої роботи. У мою адресу також звучали різні погрози", - сказав Ер-ради.

Він повідомив, що в жовтні цього року передав в конгрес США інформацію про те, що іракський прем"єр потурає розкраданню держскарбниці і прикриває своїх родичів, активно замішаних в справах про корупцію.

Уряд Іраку офіційно спростував ствердження колишнього глави комітету з боротьби з корупцією і пообіцяв в найближчий час порушити проти нього самого справу про хабарництво і нападки на іракський правлячий режим, повідомляє іракське інформаційне агентство "Новини Іраку".

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр-міністра Іраку звинувачують в крадіжці 18 мільярдів доларів США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути