Ексклюзиви
четвер, 27 вересня 2007 18:59

Прем"єр Латвії виявив в країні мафіозну мережу КДБ СРСР

Глава уряду Латвії Айгар Калвітіс заявив, що в республіці діє мафіозна структура, в яку входять колишні співробітники КДБ СРСР, офіцери Повітряно-десантних військ СРСР, а також співробітники латвійських спецслужб, включаючи Службу безпеці Сейму і президента.

За словами прем"єра, ця злочинна мережа займається здирством, а також контролює торгівлю наркотиками. Посилаючись на інформацію, доручену від правоохоронних органів, Калвітіс заявив, що знає імена посадовців, причетних до цієї структури, проте не назве їх, щоб не перешкодити слідству, повідомляє "Інтерфакс".

Заяви латвійського прем"єра були зроблені після його зустрічі з керівниками правоохоронних органів, на якій обговорювався вчорашній інцидент за участю колишнього співробітника спецслужб Едгарса Гулбіса. Гулбіс, якого підозрюють в замаху на вбивство і шахрайстві, при дивних обставинах випав з поліцейської машини на мосту через Даугаву в Ризі, впав у воду і після цього опинився в реанімації.

Сам Калвітіс не вказав, чи є зв"язок між цією подією і діяльністю згаданої мафіозної мережі.

Співробітник Служби безпеки Сейму і президента Едгар Гулбіс був арештований в серпні 2007 року за підозрою в замаху на голову Кримінального управління латвійської митниці Владимира Вашкевіча, яке відбулося в кінці травня.

За словами адвоката Олександра Огурцова, який представляє інтереси Гулбіса, 21 вересня суд відмовився продовжити запобіжний захід для його клієнта, і той був звільнений. Проте 26 вересня, розповідає юрист, до його підзахисного з"явилися співробітники спецслужб, що заявили, що він знову затриманий у справі про шахрайство.

Коли поліцейська машина проїздила по мосту, її двері несподівано відкрилися і Гулбіс впав в річку. Поліція стверджує, що затриманий намагався втекти. Проте його подруга, яка спостерігала за тим, що відбувається з іншої машини, вважає, що його виштовхнули з салону. Вона також заявила, що з нього вибивали визнання під тортурами, повідомляє DELFI.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр Латвії виявив в країні мафіозну мережу КДБ СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути