Ексклюзиви
понеділок, 02 червня 2008 08:22

Правляча партія Македонії оголосила про свою перемогу на виборах

Партія прем"єр-міністра Македонії Нiколи Груєвського в ніч на понеділок оголосила про свою перемогу на позачергових парламентських виборах в республіці, передає агентство France Presse.

Згідно з неофіційними результатами підрахунку голосів, після обробки близько 60 відсотків бюлетенів правляча партія VMRO-DPMNE ("Всемакедонський революційний рух") отримує 320681 голос, а опозиційний "Соціал-демократичний союз" - 158785. Такий розклад в цілому відповідає результатам соцопитувань напередодні виборів, відзначає агентство.

Нагадаємо, позачергові парламентські вибори в Македонії були оголошені в квітні 2008 року після того, як уряд Груєвського не зміг добитися вступу республіки в НАТО. Греція заблокувала входження Македонії до альянсу, наполягаючи на перейменуванні держави, назва якої співпадає з назвою одного з північних грецьких регіонів.

В ході виборів в неділю у зв"язку з безладами і різними порушеннями голосування було скасоване щонайменше на 17 виборчих ділянках. Спостерігачі фіксували випадки псування і розкрадання урн для голосування, а також пропажі виборчих бюлетенів.

Голосування проходило в напруженій обстановці, додає AFP. Так, в результаті перестрілки на одній з виборчих ділянок в місті Арачиново в 10 кілометрах від македонської столиці Скоп"є одна людина була убита і двоє поранені. Інша перестрілка відбулася в одному з албанських районів міста Скоп"є - там поранення отримали шість чоловік, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Правляча партія Македонії оголосила про свою перемогу на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути