понеділок, 02 лютого 2009 14:05

Працівники АЕС приєднуються до страйків у Великій Британії

Працівники АЕС приєднуються до страйків у Великій Британії
Співробітники атомних електростанцій приєднуються до страйків британських робітників на знак протесту проти найму на роботу іноземців, передає британський телеканал Sky news.

В понеділок не вийшли на роботу співробітники атомного підприємства в Селлафілді (графство Камбрія). Працівники АЕС в Хейшемі (графство Ланкашир) проводять нараду, з тим щоб вирішити питання про організацію подібного страйку.

Керівництво атомного підприємства в Селлафілді висловило надію, що будь-які дії співробітників не йтимуть врозріз з безпекою і енергопостачанням споживачів.

У останні дні декілька тисяч працівників підприємств енергетичної, нафтопереробної, сталеливарної та інших галузей промисловості проводять стихійні страйки і демонстрації в різних частинах Сполученого Королівства.

Приводом для протестів стало рішення власника нафтопереробного заводу в Ліндсі (графство Лінкольншир) - французької нафтової компанії Total - укласти контракт на суму 200 мільйонів фунтів з італійською компанією IREM на спорудження нового промислового блоку. Контракт передбачає найм на роботу близько 300 італійців і португальців, що місцеві співробітники сприйняли як загрозу своїм робочим місцям.

Уряд Великої Британії звернувся в службу з вирішення комерційних суперечок і арбітражу ACAS, щоб зупинити хвилю стихійних страйків робітників.

Представники уряду в минулі вихідні провели зустрічі з керівниками профспілок, щоб знайти вихід з ситуації.

На самому НПЗ в Ліндсі планується створити незалежну комісію для оцінки умов контракту з італійською компанією, передає РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Працівники АЕС приєднуються до страйків у Великій Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути