Ексклюзиви
неділя, 13 червня 2010 11:55

Потужний землетрус в Індійському океані може викликати руйнівне цунамі

Потужний землетрус в Індійському океані може викликати руйнівне цунамі

Загроза виникнення цунамі оголошена в Індійському океані у зв'язку із землетрусом потужністю 7,7 балів, яке сталось пізно увечері в суботу в районі індійських Нікобарських островів в Бенгальській затоці, в східній частині Індійського океану.

Його епіцентр знаходився за 157 кілометрів на північний захід від узбережжя цих островів і за 445 кілометрів на північний захід від індонезійського міста Банда-Ачех. Осередок знаходився на глибині 35 кілометрів.

Тихоокеанський центр попередження цунамі назвав країни, узбережжю яких може загрожувати лихо: Індія, Індонезія, Шрі-Ланка, М'янма, Таїланд та Малайзія.

В той же час в повідомленні наголошується, що у експертів центру немає даних про те, що землетрус дійсно викликав хвилю цунамі. Повідомлення про можливість такого лиха засноване на тому, що землетруси подібної сили можуть викликати його.

"Землетруси такого масштабу мають потенціал для того, щоб викликати руйнівні цунамі локального масштабу і іноді руйнівні цунамі регіонального масштабу в прибережних зонах, як правило, розташованих не далі тисячі кілометрів від епіцентру землетрусу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в грудні 2004 року потужний землетрус біля берегів індонезійського острова Суматра викликало катастрофічне цунамі, в результаті якого в країнах Індійського океану загинули, за оцінками, майже чверть мільйона осіб.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Потужний землетрус в Індійському океані може викликати руйнівне цунамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути