пʼятниця, 14 січня 2011 09:52

Потоки бруду і каміння вбили вже майже 500 людей у Бразилії (ФОТО)
8

Фото: Фото: Reuters

У Бразилії кількість жертв зсувів зростає щогодини. У списку загиблих вже 480 прізвищ. У гірських районах штату Ріо-де-Жанейро за добу випала місячна норма опадів. Там оголошено надзвичайний стан.

Без даху над головою залишилися 15 тисяч людей. Потоки бруду і каміння змивають все на своєму шляху, не знищуючи цілі села. Причому знищені не тільки сумно відомі трущоби, але навіть впорядковані туристичні райони. Рятувальники не встигають розбирати завали. Під тоннами бруду, швидше за все, перебувають ще сотні загиблих. Синоптики попереджають, до кінця цього тижня дощі не припиняться, а значить, можуть виникнути нові обвали. Військові виділили для рятувальної операції кілька вертольотів і розгорнули польовий госпіталь. У район лиха направилася і президент Бразилії Ділма Руссеф. Вона буде особисто контролювати роботу кризового штабу.

"Ми будемо працювати у тісному контакті з урядом штату і муніципалітетами. Наше завдання зараз - врятувати якомога більше людей і терміново зайнятися відновленням території. Крім того, необхідно вжити превентивних заходів, щоб уберегти від сходу обвалів інші райони", - заявила Руссеф.

За матеріалами Вести

Зараз ви читаєте новину «Потоки бруду і каміння вбили вже майже 500 людей у Бразилії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути