вівторок, 17 липня 2007 14:36

Посуха в Молдові знищила посіви на $100 млн

Посуха в Молдові призвела до втрат врожаю зернових, овочів, кукурудзи і тютюну, інших культур на суму в більш ніж 1 млрд леїв (близько $100 млн), повідомив сьогодні мінсільгосп республіки. У зв"язку з цим уряд має намір надати допомогу аграріям, а також купити 260 тис. тонн зерна, що складає більше половини річного споживання країни.

Через спеку в республіці виникли серйозні санітарно-епідеміологічні проблеми - днями влада Кишинева заборонила купання в озерах і ставках, де через спеку різко погіршилась якість води, і був виявлений холерний ембріон. За даними центру профілактичної медицини щонеділі в Кишиневі реєструється більше 200 випадків гострих кишкових захворювань.

Міністерство охорони здоров"я Молдови попередило населення про небезпеку для здоров"я наступаючої рекордної спеки. За даними синоптиків, до кінця тижня температура в республіці зросте з 30-35 до 41 градуса. Медики закликали населення обмежити перебування на сонці, пити більше води і у разі погіршення самопочуття звертатися до лікаря, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Посуха в Молдові знищила посіви на $100 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути