Ексклюзиви
понеділок, 21 травня 2007 14:35

Посольство-фортецю побудують США в Багдаді

США будують в Багдаді нове посольство, яке буде справжньою фортецею, пише британська The Guardian.

Його розташують у "зеленій зоні" іракської столиці, кварталі, що ретельно охороняється, де знаходяться урядові установи і представництва іноземних держав.

Під комплекс будівель посольства відведено 42 гектари - територія практично рівна за площею Ватикану. Планується пробудувати 27 будівель. У посольстві зможуть розміститися 615 чоловік.

Товсті стіни і перекриття спеціально розраховані, щоб витримати удари бомб і снарядів. Співробітники житимуть в невеликих кімнатах.

Виняток становитиме посол США в Іраку і його заступник. Посла поселять в окремому будинку, що охороняється, площею 1500 квадратних метрів, його заступника - в будинку трохи менше, площею 890 квадратних метрів.

Посольство підключать до автономного водо- і електропостачання. На його території також побудують спортивний зал і басейн. Весь комплекс будівель повинні здати в експлуатацію вже у вересні 2007 року, а до кінця року посольство буде повністю укомплектоване персоналом.

Як відзначає The Guardian, нове дипломатичне представництво обійдеться у 300 мільйонів доларів і стане найбільшим і найдорожчим.

В даний час американські дипломати живуть в одному з палаців, що раніше належали Саддаму Хусейну. Деякі оглядачі відзначають, що на місцеве населення це справляє скоріше негативне враження, ніби американці просто зайняли місце колишнього диктатора.

Проте будівництво нового представництва навряд чи допоможе змінити це ставлення. "Що це за посольство таке, де дипломати живуть за товстими стінами, що захищають їх від снарядів, носять каски і ховаються за мішками з піском?" - заявив колишній посол США в Іраку Едвард Пек (Edward Peck). На його думку, США будують посольство, не маючи точного уявлення, якими будуть його основні функції, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Посольство-фортецю побудують США в Багдаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути