пʼятниця, 13 квітня 2007 09:31

Посол Ватикану відмовився вшанувати пам"ять жертв Холокосту

Посол Ватикану в Ізраїлі Антоніо Франко відмовився від участі в церемонії пам"яті жертв Голокосту, що проходить в меморіалі Яд Вашем, повідомляє The Jerusalem Post.

Приводом для цього рішення став неприємний напис під фото папи Пія XII, виставленому в музеї. У ньому дається негативна характеристика пасивної позиції папи, що перебував на Святому престолі з 1939 по 1958 рік, по відношенню до знищення євреїв під час Другої світової війни.

Папський нунцій, зокрема, заявив, що "ніяково почував би себе в музеї, де таким чином відгукуються про папу ". Дипломат уточнив, що його рішення є особистим і ніяк не пов"язано з офіційною позицією Ватикану.

Керівництво музею Яд Вашем заявило про неприпустимість втручання іноземних дипломатів в питання, пов"язані виключно з історичними дослідженнями.

Прес-секретар МЗС Ізраїлю відзначив, що "Голокост - одна з найдражливіших подій в історії єврейського народу, проте у Ватикані хай самі вирішують, хочуть вони вшанувати пам"ять його жертв чи ні", передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Посол Ватикану відмовився вшанувати пам"ять жертв Холокосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути