четвер, 21 червня 2007 13:40

Посол Ірану захлиснувся соком і мало не помер, дізнавшись, що тисне руку колезі

Інцидент в стилі незліченних анекдотів, що починаються з фрази "Зустрічаються ізраїльтянин та іранець", стався в Парижі на вечері для послів країн Близького Сходу, який організував глава французького сенату Крістіан Фонсле. В ході прийому посол Ірану захлиснувся соком і трохи не задихнувся, коли дізнався, що потискує руку ізраїльському колезі.

Під час вечері ізраїльський посол Дані Шек практично постійно знаходився наодинці, виділяючись на тлі своїх арабських колег. Єдиними, хто з ним спілкувався, були посли Йорданії, Єгипту і Палестинської автономії.

У якийсь момент посол Ірану Алі Ахані вирішив підійти познайомитися. "Він представився і гаряче потиснув протягнуту руку, проте коли я представився, Ахані захлиснувся соком, який у цей момент пив, задихнувся, висмикнув руку і щонайшвидше ретирувався", - розповів Шек.

Представники Ірану і Сирії в Європі роблять все від них залежне для того, щоб уникнути звинувачень в контактах з "сіоністами". Весною 2005 року в украй незручному положенні опинилися тодішній президент Ірану Мохаммад Хатамі і сирійський лідер Башар Асад, які приїхали до Ватикану на похорони Папи Римського Іоанна Павла II. В ході церемонії похоронів телекамери зафіксували факт рукостискання Хатамі та Асада з президентом Ізраїлю Моше Кацавом.

Пізніше Хатамі публічно заявив, що ніякого рукостискання не було. У свою чергу офіційне сірійське агентство SANA повідомило, що рукостискання президентів Сирії та Ізраїлю стало наслідком обставин і не має ніякого політичного значення".

Схожим чином поводяться на міжнародних змаганнях іранські спортсмени. Вони відмовляються від участі в змаганнях з ізраїльтянами і прагнуть не з"являтися перед камерами в компанії ізраїльських колег.

Ізраїль офіційно знаходиться у стані війни з Сирією, а Іран розглядає як одну з головних загроз своїй безпеці, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Посол Ірану захлиснувся соком і мало не помер, дізнавшись, що тисне руку колезі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути