середа, 17 жовтня 2018 12:19

Порочив РПЦ: священика звільнили за пост у соцмережі

Білоруського священнослужителя Олександра Шрамка відсторонили від служби. 14 жовтня він написав іронічний пост у Facebook, де розкритикував голову РПЦ патріарха Кирила.

"Чому потрібно підкочувати на машині до самих воріт собору і, вийшовши з неї, навіть не озернутися? Невже так важко вийти хоча б за 100 або 50 метрів і пройти кілька десятків кроків, вітаючи та благословляючи народ? Сказати кілька теплих слів, комусь потиснути руки?" - написав Шрамко у соціальній мережі.

У той же день Олександра Шрамка запросили разом із іншими священиками освячувати Всехсвятский храм: "Я одягнувся, запитав ще, чи служу, тому що не всі священики служать, деякі просто стоять у храмі. Сказали, що служу. Потім почалося щось незрозуміле: охоронці патріарха сказали, що я фотографував патріарха, зіпсував його престиж, все це йому не подобається. Ось і все. Спочатку просто попросили більше не фотографувати, щоб не було проблем. Я погодився. Потім сказали, що мене кличе владика, митрополит Павло. А він уже сказав: ви відсторонені від служіння від сьогодні", - розповів Шрамко білоруському виданню tut.by.

За кілька днів його, згідно з указом Митрополита Мінського та Заславського Павла, офіційно звільнили з посади священика без права служіння, носіння ієрейського хреста та викладання благословення. "За систематичну публікацію у ЗМІ повідомлень, які порочать Православну Церкву і сіють у серцях людей ворожнечу та ненависть", - йдеться в поясненні.

Автор: svaboda.org
  Через рік буде розглядатися питання подальше служіння Шрамко в ієрейському сані
Через рік буде розглядатися питання подальше служіння Шрамко в ієрейському сані

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкол православ'я: білоруські церковники зробили гучну заяву

Російська православна церква погрожує розривом Єрусалимському патріархату, якщо той підтримає Константинопольський у рішенні щодо надання автокефалії Українській православній церкві. "Швидше за все, доведеться і з Єрусалимським патріархатом тоді припинити спілкування, тому що у такому випадку вони стануть на бік розкольників", - заявив секретар Російської духовної місії в Єрусалімі ігумен Нікон.

Зараз ви читаєте новину «Порочив РПЦ: священика звільнили за пост у соцмережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути