Ексклюзиви
пʼятниця, 08 лютого 2008 11:52

Поранений мер Кірквуда знаходиться у критичному стані

 Стан мера міста Кірквуд  (штат Міссурі) Майка Свобода, пораненого при нападі озброєної людини у приміщенні міської ради, критичний, ще один поранений - репортер місцевої газети Suburban Journals Тодд Сміт знаходиться у задовільному стані, заявив журналістам представник лікарні St. John"s Mercy Hospital у Крів Коур Білл Макшейн.

На питання РІА Новости про стан поранених зараз, черговий реанімаційного відділення лікарні відповів, що не може розголошувати таку інформацію. "Почекайте дві години - в офісі з"явиться наш представник – йому і поставите питання", - сказав черговий.

Як повідомила раніше журналістам представник поліції округу Луїс Трейсі Панас, озброєний чоловік розпочав стрілянину біля поліцейської дільниці, а потім в будівлі міської ради. В результаті стрілянини загинули п"ять осіб.

За її словами, близько 19.00 четверга за місцевим часом чоловік підійшов до офіцера поліції на парковці біля поліцейської дільниці і застрелив його. Потім він попрямував у будівлю міської ради, яка знаходилася поблизу. Там він застрелив одного офіцера поліції і убив ще трьох осіб, ще двоє поранені. Імена жертв, за словами Панас, оголосять на прес-конференції у п"ятницю вранці за місцевим часом (зараз у Міссурі ніч).

Поліція  застрелила злочинця. Причини події встановлюються.

На місці подій опинилася репортер місцевої газети St. Louis Post-Dispatch, Дженет Макніколс, яка висвітлювала засідання міської ради. Вона повідомила, що озброєний чоловік увірвався в зал засідання, коли зустріч тільки почалася. У залі знаходилося близько тридцяти осіб. За даними газети, той, що стріляв,  викрикував, що має намір застрелити мера.

Газета повідомляє, що кулі потрапили в офіцера поліції Тома Боллмана, директора по громадських роботах адміністрації міста Кеннета Йоста і членів міської ради Майкла Лінча і Конні Карр.

Той, що стріляв також відкрив вогонь по прокуророві міста Джону Хесселю, який, намагаючись захиститися від нападаючого, почав кидати в нього стільці. Після цього той, що стріляв попрямував до столу, де засідала рада і відкрив вогонь по членах ради.

Губернатор штату Міссурі Метт Блант виступив із співчуттями.

Поліція не оприлюднила  ім"я  стрілявшого, проте місцеві журналісти дізналися, що це Чарльз Лі Торнтона - людину, яка раніше порушувала хід громадських зборів. Ще два роки тому його насильно видворяли із залу засідань і навіть розглядалося питання про заборону Торнтону відвідувати збори міської ради. Проте рішення було на користь Торнтона, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Поранений мер Кірквуда знаходиться у критичному стані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути