Ексклюзиви
середа, 28 жовтня 2020 18:47

Понад $23 млрд: страхувальники рахують збитки через пандемію

Понад $23 млрд: страхувальники рахують збитки через пандемію
Назвали збитки страхувальників через пандемію. Фото: unsplash.com

Публічно зареєстровані збитки найбільших світових страхових компаній, пов'язані з Covid-19, досягли $23,7 млрд. При цьому експерти очікують на подальше збільшення оцінок збитків як в 3-му, так і в 4-му кварталах.

Про це з посиланням на аналітику PeriStrat повідомляє видання Forinsurer.

Збитки, пов'язані з пандемією, що триває, продовжують рости, і з урахуванням сезону звітності за 3-й квартал очікується, що озвучена цифра збитків виросте ще більше, після того як вона збільшилася приблизно на $1,3 млрд порівняно з попередньою оцінкою PeriStrat за 2-й квартал.

Хоча сезон результатів за третій квартал тільки почався, деякі компанії заздалегідь оголосили про свій очікуваний удар від пандемії й попередили про збитковість. Це включає в себе німецьку страхову компанію Munich Re, яка додала $800 млн до своїх збитків через Covid-19 за третій квартал.

Оновлені оцінки втрат, пов'язаних із пандемією, також було оголошено Arch, AXIS, Travelers, Argo, RLI і WR Berkley.

Незважаючи на вищий показник, повідомлений Munich Re, найбільша кількість публічних збитків, зібраних PeriStrat, залишається у Lloyd's of London, який досяг нового максимуму в $3,9 млрд. Lloyd's раніше оголошував діапазон з середньою точкою в $3,65 млрд, але, як зазначає PeriStrat, чисті дані за перше півріччя включають прогнозну заяву про майбутні збитки в розмірі $780 млн з передбачуваним відшкодуванням зі страхування 40%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВФ оцінили збитки від пандемії Covid-19

Після попереднього оголошення про третій квартал Munich Re перемістилася на 2-ге місце у списку з загальним збитком $2,725 млрд, за нею йде Swiss Re з $2,5 млрд, AXA з $1,47 млрд, а потім Allianz з $1,415 млрд та Chubb із загальною сумою збитків $1,37 млрд.

Замикають першу десятку Zurich ($750 млн), AIG ($730 млн), Hannover Re ($705 млн) і QBE ($600 млн).

Оскільки такі компанії, як Munich Re, повідомляють про значний обсяг додаткових збитків в 3-му кварталі, очікується, що деякі з інших великих глобальних страховиків також повідомлять про значний рівень додаткових вимог.

У Великій Британії страхові компанії через епідемію коронавірусу виплатять мандрівникам щонайменше 275 млн фунтів стерлінгів, що дорівнює близько $340 млн. Продаж туристичних страховок новим клієнтам у Лондоні припинили в березні нинішнього року.

15 вересня 2020 року Lloyd's of London підтвердив свій прогноз щодо оцінки збитків страхової галузі від пандемії в обсязі $107 млрд.

На початку жовтня головним страховим ризиком 2020 року було визнано коронавірус.

Зараз ви читаєте новину «Понад $23 млрд: страхувальники рахують збитки через пандемію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути