пʼятниця, 31 жовтня 2008 09:41

Померлі з Флориди збираються голосувати

Померлі з Флориди збираються голосувати

Тисячі померлих у Флориді зареєстровані для участі у голосуванні, а імена декількох жителів центральної Флориди були у бюлетенях давно після їх смерті.

"Це жахливо" - говорить Джим Бранч.

Мати Бранча померла у 2004 році, проте хтось голосував за неї у 2006. Джим спробував викреслити її з виборчих списків, але, виявилося, зробити це не так легко.

Архіви округу свідчать, що Джеймс Сантьяго брав участь у виборах 2006 року. Він також був мертвий на той час. Його дружина, Джоана, вбачає в цьому постійну можливість фальсифікації результатів голосування.

Ченел Найн виявив близько 1.636 зареєстрованих померлих виборців у Флориді.

"Саме це не дає спати вночі спостерігачам на виборах, - говорить окружний спостерігач виборів Анна Макфол. - Серед нас було двоє колег, які нічим іншим не займалися, крім вирізання повідомлень про смерть з газет. Саме так ми дізнавалися про померлих зареєстрованих виборців."

Проте, за дев"яносто днів до виборів списки виборців міняти не можна, і якщо штат не подасть заяву у виборчі служби про те, що виборець вже помер, він може залишатися у списках роками.

Спостерігачі на виборах говорять, що вимагають від державної влади надати їм право приймати сертифікати смерті від родин померлих і на їх основі викреслювати померлих зі списків, але поки що безрезультатно, повідомляє WFTV.

Зараз ви читаєте новину «Померлі з Флориди збираються голосувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути