Ексклюзиви
понеділок, 11 лютого 2008 13:21

Помер зірка фільму "Щелепи" Рой Шайдер

У клініці університету штату Арканзас у віці 75 років помер американський актор Рой Шайдер, який зіграв одну з найпомітніших своїх ролей в триллері Стівена Спілберга "Щелепи" (1975). Шайдер помер від ускладнень, отриманих в результаті лікування множинної мієломи (раки кісткового мозку).

Шайдер, який дебютував в кіно в 1964 році у фільмі "Прокляття живого мертвяка", отримав першу помітну роль в 1971-му у Алана Пакули в триллері "Клют", а вже наступна його роль - в детективі Вільяма Фрідкіна "Французький зв"язковий" - принесла йому номінацію на "Оскар" за кращу чоловічу роль другого плану. Наступна його номінація на премію Американської кіноакадемії була в 1979-му: за роль в картині "Весь цей джаз" Боба Фосса.

Серед інших фільмів за участю Шайдера варто пригадати "Марафонця" Джона Шлезінгера, "Блакитний грім" Джона Бедхема, "Російський будинок" Фреда Шепізі, "Обід голяком" Девіда Кроненберга. Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Помер зірка фільму "Щелепи" Рой Шайдер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути