четвер, 27 березня 2008 11:06

Помер відомий кіноактор Річард Відмарк, герой "Вбивства в Східному експресі"

На 93-му році життя помер відомий голлівудський кіноактор Річард Відмарк. Як повідомила сьогодні вдова померлого Сюзан Бланшард, Відмарк помер в понеділок у своєму будинку, розташованому в місті Роксбері (штат Коннектикут) в результаті тривалої хвороби.

Свою творчу кар"єру кіноактор почав у 1947 році, знявшись у фільмі "Поцілунок смерті". Всього на кіноекрани вийшли близько 40 фільмів з його участю, зокрема відома стрічка "Вбивство в Східному експресі". В основному в його амплуа входили ролі поліцейських і злочинців.

Відмарк довів, що здатний утілювати на екрані широкий діапазон характерів, проте роль Удо ("Вбивство в Східному експресі") принесла йому єдину номінацію на премію "Оскар".

Відмарк народився в Міннесоті з 26 грудня 1914 року. Він вступив до коледжу Лейк Форест поряд з Чікаго і збирався стати юристом. Проте в коледжі він захопився театром і вирішив присвятити себе мистецтву.

Успіх до нього прийшов під час Другої світової війни, оскільки за станом здоров"я він не міг служити в армії. Потрапивши до Голлівуду, актор грав злочинців в похмурих трилерах, ніби "Ніч і місто".

У 1942 році Відмарк одружився з письменницею Джин Хейзелвуд, яка померла в 1997 році.

Його друга дружина Сьюзан, з якою він одружувався в 1999 році, колись була заміжньою за Генрі Фондою, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Помер відомий кіноактор Річард Відмарк, герой "Вбивства в Східному експресі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути