середа, 19 березня 2008 09:10

Помер письменник-фантаст Артур Кларк

Помер письменник-фантаст Артур Кларк
Помер всесвітньо відомий британський письменник-фантаст Артур Кларк. Він пішов з життя у лікарні в Коломбо у віці 90 років.

Британський письменник-фантаст А.Кларк помер через проблеми з диханням, які в нього з"явилися з виявленням ще в 1960-і роки постполіомієлітного синдрому. Через цю хворобу письменник не раз змушений був користуватися інвалідним кріслом на колесах. Про це повідомив помічник письменника Рохан да Сілва.

Письменник помер у Шрі-Ланці, куди переїхав ще в 1956 році. Кларк любив морські ландшафти цієї острівної держави й захоплювався підводним плаванням, що, як він говорив, дозволяло йому хоч трохи відчути космічну невагомість.

А.Кларк - автор більше 100 науково-фантастичних творів, серед них: "Космічна Одіссея 2001 року", "Безжалісне небо", "Місячний пил", "Сонячний вітер". Серед романів Артура Кларка найбільш відомий "Кінець дитинства" (1953), "Місто й зірки" (1956), "Побачення з Рамою" (1973), "Фонтани Раю" (1979). У книзі "Профілі майбутнього" (1962) Артур Кларк сформулював так звані Закони Кларка, відповідно до яких розвивається сучасна наука, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Помер письменник-фантаст Артур Кларк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути