субота, 14 квітня 2007 10:31

Помер перший виконавець ролі Джеймса Бонда

Перший виконавець ролі Джеймса Бонда - актор Баррі Нельсон (Barry Nelson) помер. 89-річний актор помер 7 квітня під час поїздки по штату Пенсільванія, проте вдова Нельсона офіційно оголосила про смерть чоловіка лише в п"ятницю, повідомляє AP. Причини смерті Нельсона, його вдова не уточнила.

Баррі Нельсон почав працювати в Голлівуді в 1942 році, підписавши довгостроковий контракт із студією MGM. Після перерви, викликаної службою Нельсона в армії під час Другої Світової війни, актор знову повернувся в кіноіндустрію.

Нельсон став першим "агентом 007", коли зіграв роль Джеймса Бонда в телеекранізації "Казино Рояль", знятої в 1954 році. Він на 8 років випередив Шона Коннері, який виконав роль суперагента в першому кінофільмі про пригоди Джеймса Бонда - "Докторі Но".

У числі інших відомих фільмів, участь в яких брав Баррі Нельсон, екранізації бестселерів Артура Хейлі "Аеропорт" (Airport, 1970) і Стівена Кинга "Сяйво" (The Shining, 1980).

Нельсон також зробив успішну кар"єру на Бродвеї, де він активно виступав в 1960-х і 1970-х роках. За роль в спектаклі "The Act", в якому він грав разом з Лайзой Мінеллі, Нельсона в 1978 році номінували на вищу американську театральну нагороду - Tony.

З 1990-х років Баррі Нельсон залишив роботу в Голлівуді і на Бродвеї, зайнявся подорожами, добродійністю і написанням мемуарів, які так і не встиг закінчити, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Помер перший виконавець ролі Джеймса Бонда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути