Ексклюзиви
субота, 26 квітня 2008 13:51

Помер класик англійського джазу

Помер класик англійського джазу

На 87-му році життя помер один із класиків англійського джазу, відомий трубач Хамфрі Літтелтон (Humphrey Lyttelton), повідомляє Бі-Бі-Сі, що втратила в особі Літтелтона одного зі своїх найпопулярніших радіоведучих.

Музикант помер у шпиталі лондонського району Барнет після безуспішних спроб лікарів шляхом хірургічної операції врятувати його від наслідків аневризми аорти.

Літтелтон був вихідцем з аристократичної сім"ї і доводився онуком Восьмому віконту Кобемському. Проте він пожертвував кар"єрою успішного управлінця заради джазу.

Вперше виконавець узяв у руки трубу в 1936 році. Через 20 років, завдяки своїй найвідомішій композиції Bad Penny Blues, музикант став першим британським джазменом, якому вдалося пробитися в "гарячу двадцятку" головних світових хітів.

В Літтелтона була дуже довга й успішна кар"єра. Він гастролював зі своїм оркестром до останніх днів.

Національної слави Хамфрі Літтелтон домігся не тільки завдяки музичним досягненням. Він проявив незвичайну мужність на полях битв Другої світової війни, коли командував загоном піхоти під час висадки союзних військ в Італії. Літтелтон також працював карикатуристом у газеті, писав біографічні книги, був головою Суспільства каліграфічного письма.

Але особливу популярність у британської публіки здобули дві його радіопрограми, одна з яких присвячувалася джазу, а інша була гумористичною. Майстерність Хамфрі як ведучого була справді неабиякою: недаремно він щодня виходив в ефір другого радіоканалу Бі-Бі-Сі протягом чотирьох десятиліть підряд. Літтелтон оголосив про завершення кар"єри радіоведучого лише в минулому місяці після того, почав відчувати серйозні проблеми із здоров"ям.

Генеральний директор Бі-Бі-Сі Марк Томпсон вже назвав Літтелтона "унікальним, незамінним талантом", повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Помер класик англійського джазу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути