Ексклюзиви
четвер, 14 червня 2007 11:12

Помер глава сім"ї Ротшильдів

На 99-му році життя помер глава знаменитої сім"ї банкірів - барон Гі де Ротшильд. Про смерть найстаршого члена сім"ї, що помер 12 червня, Ротшильди офіційно повідомили в середу.

Гі де Ротшильд, що народився в 1909 році, під час Другої світової війни брав активну участь у французькому визвольному русі й був одним із близьких сподвижників майбутнього президента Франції де Голля. У 1949 році Гі де Ротшильд очолив сімейний банківський бізнес, проте займатися політикою не покинув. У 1960-1970-х роках він вважався однією з найбільш впливових "тіньових" фігур у партії прихильників де Голля.

У 1981 році президент Франції Франсуа Міттеран націоналізував банк Ротшильдів, проте 6 років опісля за активної участі Гі де Ротшильда банк повернувся до колишніх власників.

Окрім політики і бізнесу Гі де Ротшильд прославився розведенням чистокровних коней, що завоювали численні призи на скачках у Європі, а також активною меценатською і добродійною діяльністю, повідомляє  Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Помер глава сім"ї Ротшильдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути