Ексклюзиви
середа, 26 грудня 2007 10:15

Поляків масово вивозять з Великої Британії

Правоохоронні органи Польщі щомісячно відправляють до Великої Британії приватний літак, щоб вивезти звідти розшукуваних за різні злочини поляків.

Як відзначає видання, кількість запитів про екстрадицію, що надходили від польських поліцейських британським колегам, за останні два роки виросла у 17 разів. Так, з грудня 2006 року в Скотланд-Ярд було направлено 257 таких запитів, що на 70 відсотків перевищує показники будь-якої іншої країни. На другому місці - Литва з 76 запитами.

За даними газети, перший літак для затриманих у Великій Британії поляків вилетів з Лондона в жовтні з 20 підозрюваними на борту, а листопадовим рейсом до Польщі вирушили 17 розшукуваних злочинців.

Один із слідчих Управління екстрадиції Скотланд-Ярду Пол Фуллер розповів The Daily Mail, що подібна практика поки застосовується тільки у відносинах з польськими колегами. "Звичайно, нам було б важко видворяти кожного з 257 окремо. Тепер щомісячно поляки забезпечують приватний літак, який прилітає до Великої Британії і відвозить їх у масовому порядку", - повідомив співбесідник газети, повідомляє "Лента.ру".

Фуллер пояснив, що виграють обидві сторони, оскільки британській поліції не потрібно кожного дня тримати в аеропорту людей, а польським колегам не доводиться оплачувати авіаквитки для супроводжуючих і самих затриманих.

З моменту вступу Польщі до Євросоюзу, нагадує газета, щонайменше 600 тисяч громадян цієї країни приїхали до Великої Британії. У Скотланд-Ярді відзначають, що збільшення числа екстрадованих до Польщі частково є результатом ефективного застосування угоди про загальноєвропейський ордер на арешт, повідомляє ForUm

Зараз ви читаєте новину «Поляків масово вивозять з Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути