субота, 21 липня 2007 10:19

Поляки назвали Качиньського гіршим прем"єр-міністром

Найгіршим прем"єр-міністром Польщі з 1989 року, коли в країні впав комуністичний режим, поляки назвали нинішній главу уряду Ярослава Качиньського.

Згідно з опитуванням, видання "Gazeta Wyborcza", позитивно оцінюють діяльність свого прем"єра 31 відсоток поляків. При цьому роботі його попередника, Казімежа Марчинкевіча, позитивну оцінку поставили 80 відсотків опитаних.

У респондентів також запитали, яким політиком їм бачиться Ярослав Качиньській. 34 відсотки назвали його симпатичними, 37 відсотків - сильним, 39 відсотків - компетентним. Тільки 42 відсотки поляків вважають прем"єра чесним, і лише 20 відсотків бачать в нім здатність співпрацювати з іншими політиками. При цьому главою держави Качиньського бачать 33 відсотки.

Тим часом інша польська газета, "Rzeczpospolita", провела опит про відношення поляків до президента Польщі Леху Качиньському, рідного брата прем"єр-міністра. Як виявилось, тільки 31 відсоток опитаних думає, що глава держави здатний гідно представляти Польщу за кордоном.

28 відсотків поляків заявили, що президент позитивно впливає на образ Польщі за кордоном, тоді як 39 відсотків повідомили про його "скоріше негативний" вплив на сприйняття країни, а ще 24 - про "безумовно негативному". 27 відсотків опитаних вважають, що Лех Качиньській не грає ролі на польській політичній сцені.

У телефонному опитуванні "Gazeta Wyborcza" взяли участь 500 чоловік, в опиті "Rzeczpospolita" - 980 респондентів, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Поляки назвали Качиньського гіршим прем"єр-міністром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути