Ексклюзиви
вівторок, 29 січня 2008 16:08

Поляки більше не будуть блокувати дороги в Україну й Білорусь

Польські водії вантажних автомобілів вирішили відмовитися від блокування головних доріг у напрямку східного кордону.

Про це повідомила прес-секретар Профспілки міжнародних перевізників у Польщі Ганна Врона.

Вона сказала, що страйковий комітет, створений 25 січня, вирішив обмежити можливе блокування руху тільки на під"їзних дорогах до Варшави.

Врона зазначила також, що комітет вирішив не блокувати польську столицю 29 січня, оскільки спостерігає деяке поліпшення ситуації на східному кордоні.

За її даними, на роботу вийшло більше митників, завдяки чому вдалося прискорити перевірку й проїзд фур, у тому числі через польсько-український кордон.

"Схоже, ситуація поліпшується", - сказала вона.

Прес-секретар також повідомила, що профспілка має намір домагатися збільшення штату співробітників Митної служби для забезпечення більш швидкого перетинання східного кордону.

Відповідно до повідомлення профспілки, страйковий комітет не відмовився від акцій протесту, а вирішив діяти залежно від того, як буде розвиватися ситуація на східному кордоні.

Профспілка також закликала перевізників зв"язатися з водіями на кордоні й попросити їх не блокувати дороги до кордону.

Як повідомляло агентство, польські водії фур 25 січня заявили про намір заблокувати рух в Україну, Білорусь і Варшаву у разі нескорочення черг на кордоні до 28 січня.

28 січня після переговорів з міністром внутрішніх справ Польщі Гжегожем Схетиною профспілка вирішила відкласти рішення про блокування доріг на 29 січня.

У той же день прем"єр Польщі Туск закликав польських митників вийти на роботу для скорочення черг на східному кордоні, пообіцявши поліпшення умов праці.

Польща пояснює великі черги на кордоні нестачею митників, які із середини минулого тижня (21-25 січня) масово йдуть у відпустку й беруть лікарняний, у результаті чого 24 січня працювало тільки 30-40% від базового складу, а 25 січня - тільки 20% митників.

Переговори з керівництвом служби поки не завершилися успішно, що, на думку експертів, є причиною масових відпусток і лікарняних, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Поляки більше не будуть блокувати дороги в Україну й Білорусь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути