четвер, 31 січня 2008 12:49

Польські митники поновлюють страйк

Польські митники припиняють переговори з урядом і поновлюють страйк, повідомляє 31 січня AFP.

Представник страйкуючих, Івона Фолта, заявила, що до митників "поставилися з презирством" і назвала переговори з владою марно витраченим часом. За словами Фолти, уряд відмовився виконати вимоги про збільшення зарплат.

Помічник прем"єр-міністра Польщі Дональда Туска Міхал Боні, в свою чергу, назвав висловлені в ході переговорів пропозиції властей "реалістичними".

На зустрічі з митниками, що відбулася 28 січня в Бяла Подляське на східному кордоні Польщі, Дональд Туск пообіцяв збільшення зарплат на 200 доларів, поліпшення умов роботи, а також правовий захист від звинувачень у корупції. Проте службовці митниці вимагають підвищення зарплат на 1500 злотих, що в тричі більше запропонованого Туском.

Оскільки офіційно страйки в Польщі заборонені, працівники митниці, щоб привернути увагу до своїх вимог, з 14 січня почали в масовому порядку брати лікарняні та йти у відпустки. У результаті, робота прикордонних пропускних пунктів сповільнилась у багато разів. На кордонах з Україною і Білоруссю утворилися багатокілометрові черги з вантажівок, які чекають митного огляду.

Розлючені водії вантажівок, змушені проводити на кордонах по 3-4 дні, без гарячого харчування і можливості дотримувати елементарну гігієну, наприкінці минулого тижня погрозили блокувати під"їзди до Варшави. Загроза, проте, не була здійснена.

Міністерство юстиції Білорусі погрозило звернутись у міжнародні судові інстанції у зв"язку з ситуацією на кордоні. Влада країни оцінює збиток від простою вантажівок у десятки мільйонів доларів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Польські митники поновлюють страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути