четвер, 06 грудня 2007 20:01

Польща збільшить свою військову присутність в Афганістані

Польща збільшить число військових в Афганістані, направивши туди вісім бойових вертольотів, заявив в четвер після зустрічі з генеральним секретарем НАТО Яаапом де Хооп Схеффером в Брюсселі міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, повідомляють місцеві ЗМІ.

Польське військове угрупування в Афганістані налічує 1,2 тис. військовослужбовців. Військові розосереджені по всій країні: вони несуть службу в Кабулі, Баграмі, Мазарі-Шаріфі, в провінціях Газні і Пактіка, а також в Кандагарі.

В операціях на території Афганістану бере участь багатонаціональний контингент антитерористичної коаліції, який очолюють представники командування збройних сил США, а також контингент Міжнародних сил сприяння безпеки в Афганістані (ISAF) під командуванням представників НАТО.

Основні завдання обох контингентів - пошук і знищення бойовиків ісламського руху, що діють в Афганістані, "Талібан" і міжнародного терористичного угрупування "Аль-Каїда", повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Польща збільшить свою військову присутність в Афганістані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути