середа, 07 січня 2015 21:24

Польща хоче евакуювати з Донбасу майже 200 поляків

Польща хоче евакуювати з Донбасу майже 200 поляків
112.ua

Уряд Польщі хоче евакуювати з Донбасу 195 етнічних поляків, з яких 156 вже підтвердили намір переїхати до РП. Про це в середу під час прес-конференції у Варшаві, підсумовуючи перші 100 днів роботи уряду, заявила прем'єр-міністр Ева Копач, передає "Укрінформ".

"Ми перебуваємо у завершальній фазі реалізації цього наміру (евакуації поляків з Донбасу. - ред.). Список складається з 195 осіб, з яких 156 задекларували, що хочуть приїхати до Польщі", - заявила Копач.

З мотивів безпеки вона не повідомила дату евакуації, попри те, що, за її словами, вона є "відомою й остаточною".

Як повідомляє агентство, на початку грудня етнічні поляки, які проживають на Донбасі, звернулися до уряду Польщі з проханням посприяти в репатріації людей на батьківщину у зв'язку зі складною гуманітарною ситуацією в цьому регіоні. Через декілька днів уряд РП створив міжвідомчу групу з питань допомоги полякам на сході України. На початку січня при генконсульстві Польщі у Харкові створено "гарячу лінію" для етнічних поляків, які бажають виїхати з Донбасу до РП.

Тим часом, польська опозиція звинувачує владу в тому, що вона штучно затягує початок репатріації поляків з Донбасу і хоче приурочити його до візиту Копач в Україну, який, за попередньою інформацією, має відбутися в середині січня.

Зараз ви читаєте новину «Польща хоче евакуювати з Донбасу майже 200 поляків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути