вівторок, 05 червня 2007 11:20

Політики ЄС представили "спрощену" Євроконституцію

Група високопоставлених європейських політиків, відома як Amato Group, опублікувала свій варіант спрощеного тексту Конституції Євросоюзу.

У Amato Group, яку очолює колишній прем"єр-міністр Італії Джуліано Амато, входять 16 відомих політиків Європи, включаючи екс-прем"єрів країн ЄС і єврокомісарів.

У новому варіанті тексту Європейської конституції відсутня конституційна атрибутика, зокрема стаття про символіку Євросоюзу, преамбула документа суперечлива, а хартія про фундаментальні права людини скоротилася до однієї статті.

З 448 статей первинного тексту, що містили 63 тисячі слів, в новому варіанті залишилося тільки 70 статей з 12 тисяч 880 слів.

"Амато груп" згодна з необхідністю ввести пост міністра закордонних справ ЄС, проте вважає, що саму назву цієї посади слід змінити.

Спрощений варіант Євроконституції може стати альтернативою проекту, відхиленому на референдумах у Франції і Нідерландах в 2005 році. Після цього лідери держав ЄС оголосили паузу в ратифікаційному процесі. До цих пір конституційний акт дістав схвалення в парламентах або на референдумах 18-ти з 27 країн-членів ЄС, повідомляє NEWSru.


Зараз ви читаєте новину «Політики ЄС представили "спрощену" Євроконституцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути