Ексклюзиви
понеділок, 17 березня 2008 12:05

Поліції ООН наказано залишити Мітровіцу

Поліції ООН у понеділок, 17 березня, було наказано залишити північну частину косовської  Мітровіци через безлади, що посилилися, повідомляє AFP.

Нагадаємо, що вранці 17 березня поліція ООН узяла штурмом приміщення суду, зайняте сербами кілька днів тому. Після цього серби, що зібралися у будівлі, стали закидати поліцейських камінням. Поліція у відповідь застосувала сльозоточивий газ. Незабаром зіткнення переросло в масові безлади.

Як повідомляє Reuters, у ході зіткнень серби відкрили стрілянину з автоматичної зброї по миротворцях НАТО і поліцейських ООН. Ніякої інформації про потерпілих поки не немає.

Відзначимо, що в ході вранішнього рейду поліцейські затримали 53 людини, причетні до захоплення приміщення суду. Після цього серби блокували дві машини з тих, в яких перевозили затриманих, і звільнили близько 20 чоловік.

Нагадаємо, відтоді, як влада Косова проголосила незалежність краю від Сербії у Мітровіце відбулося кілька великих зіткнень між представниками сербського населення і місцевою поліцією, а також поліцією ООН, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Поліції ООН наказано залишити Мітровіцу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути