субота, 19 січня 2008 10:00

Поліція затримала американця, який хотів прорватися зі зброєю в Конгрес

Поліція назвала ім"я чоловіка, затриманого в п"ятницю з рушницею біля Конгресу. Ним є американець на ім"я Майкл Горбі. Як з"ясувалося, він вже мав проблеми з американським правосуддям в штатах Юта і Вірджинія, зокрема, у зв"язку з незаконним носінням зброї.

Крім того, в 1994 році він був затриманий у зв"язку з тим, що вторгся на одномоторному літаку в заборонений для польотів повітряний простір над резиденцією президента в Кемп-Девіді, штат Меріленд.

Раніше поліція знищила підозрілі предмети в автомобілі, що належав Горбі. За допомогою робота-маніпулятора вони були витягнуті й знищені під сильним натиском води із спеціального пристрою.

На час операції з довколишніх будівель були евакуйовані люди. Поліція також перекрила вулиці в радіусі шести кварталів. У салоні автомобіля було також виявлено близько 30 патронів, декілька балонів з пропаном, лук із стрілами. А з ящика рукавички підозріло стирчали дроти.

Чоловік з рушницею в руках з"явився поблизу будівлі Конгресу США на Капітолійському горбі близько 1 години дня за місцевим часом. Там же, недалеко від головного законодавчого органу країни, він припаркував свій старенький пікап мазкі Chevrolet.

За наявними відомостями, під час першого допиту затриманий заявив, що прямував в будівлю Верховного суду США, розташовану напроти Конгресу, де у нього нібито була намічена зустріч з головою суду ДжономРобертсом.

У момент арешту Горбі ніхто не постраждав, повідомила журналістів офіційний представник поліції Кімберлі Шнайдер. Під прицілом поліцейських, що вчасно прибули, йому довелося здатися, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Поліція затримала американця, який хотів прорватися зі зброєю в Конгрес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути