Ексклюзиви
пʼятниця, 14 грудня 2007 14:53

Поліція запобігла викраденню синів президента Колумбії

Колумбійська поліція оголосила про зрив викрадання синів президента країни Альваро Урібе, яке планували повстанці з ліворадикальних Революційних збройних сил Колумбії (РЗСК). За словами начальника поліції Оскара Наранхо, було арештовано десять осіб, підозрюваних в причетності до підготовки злочину.

Підставою для підозр послужило перехоплення телефонних розмов заарештованих. Плівка із записом переговорів була представлена журналістам, які відзначили, що жоден з синів президента, - Томас 26 років і Херонімо 24 роки - не був названий по імені, уточнює агентство Reuters.

На думку влади, повстанці планували викрадення, щоб змусити президента Урібе піти на поступки в ході переговорів про обмін заручниками. РЗСК утримує близько 50 людей, серед яких солдати урядових військ, чиновники, троє американців і колишній кандидат в президенти Інгрід Бетанкур, викрадена в 2002 році. Вона має подвійне франко-колумбійське громадянство, тому президент Франції Ніколя Саркозі назвав її звільнення як один з пріоритетів своєї зовнішньої політики.

У листопаді 2007 року до переговорів підключився президент Венесуели Уго Чавес, який зустрічався з лідерами РЗСК. Проте в кінці місяця президент Урібе відкликав повноваження Чавеса на ведення переговорів.

Урібе запропонував керівництву РЗСК провести зустріну в спеціально відведеній зоні під контролем міжнародних спостерігачів, проте повстанці відкинули цю пропозицію і вимагають створення спеціальної демілітаризованої зони як умову початку переговорів.

РЗСК веде боротьбу з урядом з 1964 року, будучи одним з найстаріших і найбільших лівацьких озброєних угрупувань Латинської Америки. Повстанці контролюють близько третини території країни. За оцінками експертів, в лавах РЗСК перебуває близько десяти тисяч бійців, повідомляє ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «Поліція запобігла викраденню синів президента Колумбії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути