Ексклюзиви
середа, 24 жовтня 2007 10:49

Поліція розігнала студентів, що протестували проти Уго Чавеса

У столиці Венесуели Каракасі сталися зіткнення між студентами і поліцією. Учні вузів протестували проти запропонованих президентом Уго Чавесом змін у конституцію, що передбачають, зокрема, можливість для глави держави балотуватися на президентський пост необмежене кількість разів. Студенти вказують, що запропоновані конституційні зміни підсилять повноваження президента у збиток правам громадян.

Маніфестанти намагалися пройти до будівлі парламенту, скандуючи: "Реформі - ні, демократії - так!". Зіткнення сталися тоді, коли вони стали намагатися пробитися крізь кордони поліції. Поліція застосувала проти них сльозогінний газ, повідомляє ВВС. Демонстранти у відповідь кидали у поліцейських пляшки і камені.

Як передає  AP  з посиланням на лідера студентів Сталіна Гонсалеса, п"ятеро демонстрантів отримали легкі поранення. За його словами, поліція не підпустила його товаришів до будівлі парламенту, але при цьому влада, як правило, не обмежує ходу прихильників Чавеса.

"Це явний доказ політичної дискримінації", - заявив Гонсалес.
Зараз ви читаєте новину «Поліція розігнала студентів, що протестували проти Уго Чавеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути