середа, 25 липня 2007 12:53

Поліцейські-генії боротимуться з кіберзлочинами в Індії

Різке збільшення числа злочинів, що здійснюються в Інтернеті, навело індійську поліцію на думку, що час вживати рішучі заходи. Найближчим часом у штаті Пенджаб сформують спеціальний поліцейський підрозділ, співробітники якого повинні будуть розбиратись у комп"ютерах на такому рівні, який дозволить їм боротися з кібершахраями.

Групу комп"ютерних геніїв сформують у місті Чандігарх. "Новобранці будуть майстрами своєї справи і діятимуть як справжні поліцейські, тільки у віртуальному світі", – сказав старший офіцер поліції Пенджабу.

За словами начальника поліцейського відділу телекомунікацій та комп"ютерних технологій С.М. Шарми, згадані заходи є закономірною реакцією на різке зростання кількості мережевих злочинів в Індії. "Набрати талановитих новачків – це напростіший шлях. Ми вважаємо, що навчити технічних експертів бути детективами набагато простіше, ніж навпаки", – говорить Шарма.

Навчати їх будуть ті самі експерти-новобранці, які поділяться нескладними знаннями з тими колегами, які навіть не знають, чим відрізняється ноутбук від стаціонарного комп"ютера.

"План дій вже розроблений, і ми отримали підтримку від держави. Якщо все піде як слід, то за шість місяців матимемо групу професіоналів, що бореться з киберзлочинами", – додає Шарма, повідомляє газета The Times.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські-генії боротимуться з кіберзлочинами в Індії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути