понеділок, 10 грудня 2007 16:23

Походження назв світових фірм

10 місце: Компанія Adidas названа на честь одного із засновників Аді Даслера. Взагалі-то, таке несерйозне і навіть дівчаче ім"я - Аді - не цілком підходило панові Даслеру, але своє повне ім"я він просто не переношував. Його звали Адольф. Також за іменами засновників названі компанії Suzuki (Michio Suzuki), Casio (Kashio Tadao) і Honda (Soichiro Honda).

9 місце: Sanyo по-китайськи означає "Три океани", а Mitsubishi - "Три діаманти". Ця назва відображена і в логотипі компанії.

8 місце: Hitachi - японський світанок.

7 місце: Subaru - це ім"я сузір"я. Воно відображене на логотипі компанії. А засновник компанії Daewoo, Ким Ву Чонг, пішов ще далі та назвав компанію скромно: "Великий Всесвіт". Саме так Daewoo перекладається з корейської.

6 місце: Назва Sony утворена від латинського слова "Sonus" (звук) і жаргонного слівця "sonny", що означає малолітка. Що, як бачите, цілком і повністю відображає профіль компанії.

5 місце: Apple - улюблений фрукт засновника компанії Стіва Джобса. Після трьох місяців марних спроб знайти назву для нового бізнесу, він поставив своїм партнерам ультиматум: "Я назву компанію Apple, якщо до п"яти годин цього дня ви не запропонуєте кращого". Apples Macintosh - назва сорту яблук, якими в той момент були завалені США.

4 місце: Canon названа на честь Kwanon, буддійського бога милосердя. Написання було змінене на Canon, щоб уникнути протестів релігійних організацій.

3 місце: Nintendo - це складене з трьох японських ієрогліфів "Nin-ten-do", які можна перевести як "небеса благословляють важку роботу".

2 місце: Назва Google відбулася від слова Googol, яке позначає одиницю з 100 нулями. "А Google" було написане на чеку, який засновники цього проекту (серед яких, до речі, колишній росіянин - СергійБрін) отримали від першого інвестора.

1 місце: Слово Yahoo придумав Джонатан Свіфт в книзі "Подорожі Гуллівера". Так звали відштовхуючу, огидливу людину. Засновники "Yahoo!" Джері Янг і Девід Філо вибрали це ім"я, тому що самі себе називали yahoo"ми. Проте, зараз назва розшифровується як Yet Another Hierarchical Officious Oracle (щось подібне до "Ось вам ще один послужливий пошукач, побудований за ієрархічним принципом"), повідомляє Voffka.com.

Зараз ви читаєте новину «Походження назв світових фірм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути