Ексклюзиви
четвер, 27 грудня 2007 12:15

Подальша участь Патаркацишвілі у президентській гонці - під загрозою

У керівництві Грузії йдуть спори про можливість подальшої участі у президентській гонці зареєстрованого кандидата в президенти країни Аркадія (Бадрі) Патаркацишвілі. Глава МЗС Грузії Гела Бежуашвілі заявив, що підстав для зняття Патаркацишвілі з виборів достатньо.

У свою чергу прем"єр Грузії Ладо Гургенідзе вважає, що олігарх, який в даний момент знаходиться за кордоном, може продовжувати президентську кампанію, не дивлячись на пов"язаний з можливою спробою держпереворота скандал, що вибухнув в останні дні.

А Генпрокуратура Грузії наполягає на арешті наближених Патаркацишвілі на підставі кримінальної справи, порушеної  17 грудня за фактом змови. Прокуратура має намір сьогодні звернутися до парламенту з клопотанням про позбавлення депутатського імунітету Валерія Гелбахиані, який в даний момент також знаходиться за межами Грузії, але був керівником передвиборного штабу кандидата в президенти Бадрі Патаркацишвілі, повідомили "Інтерфаксу" джерела в силових структурах Грузії.

Гелбахиані звинувачують в спробі скидання державного ладу в Грузії. Раніше був показаний прихований відеозапис переговорів Гелбахиані з високопосадовим грузинським силовиком. У ньому Гелбахиані заявив, що незалежно від підсумків виборів 6 січня на вулиці Тбілісі і інших міст вийдуть десятки тисяч людей, які зажадають зсуву нинішньої влади. Патаркацишвілі називає запис фальшивкою, направленою на його усунення від виборів і фальсифікацію їх результатів, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Подальша участь Патаркацишвілі у президентській гонці - під загрозою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути