пʼятниця, 25 жовтня 2013 17:26

Майже половині українців начальство пропонувало секс на роботі

Майже половині українців начальство пропонувало секс на роботі
Фото: scmclaw.com

Згідно з даними соціологічних опитувань, більше 27% українців тією чи іншою мірою стикалися з сексуальними домаганнями на робочому місці. Втім експерти запевняють - цю цифру можна сміливо подвоювати, оскільки, на відміну від американців та європейців, українці намагаються не робити розголосу щодо цієї проблеми навіть під час соціологічних опитувань. Про це пише Корреспондент.

Українці схильні замовчувати факти порушення їх прав, оскільки впевнені, що сенсу звертатися до суду з подібних питань немає. В історії незалежної України з приводу сексуального домагання на робочому місці до суду звернулися лише раз - харків'янка Світлана Помиляйко 2008 року вимагала публічних вибачень та 1 гривню матеріального відшкодування від свого начальника, але справу було програно. Експерти пояснюють: якщо на Заході за неоднозначний анекдот на корпоративі можна потрапити у в'язницю, то в Україні вульгарні жарти сприймаються нормально. Причиною цього зокрема є те, що в Україні занадто розмите розуміння сексуальних домагань.

"Для когось притримати двері - це вже домагання, а для когось комплімент на адресу твоєї дупи - бадьорий початок дня", - пояснює ще одна потерпіла Олена.

Часто інтимні пропозиції прописані ще у вакансії, про це говорять співробітники міжнародного кадрового порталу HeadHunter: половині жінок та десятій частині чоловіків хоча б раз пропонували роботу з "додатковими послугами" інтимного характеру. Експерти схильні також пояснювати невисокий робочий кодекс українців тим, що пропозиція цілком суголосна з попитом - українці психологічно готові до роботи з вимогами інтимного характеру.

"Сьогодні люди намагаються одержати все й одразу, і це штовхає до неосмислених кроків, - пояснює психолог Марія Євграшина. - Стримати українців можуть лише такі ж суворі закони, які вже прийняті у європейських країнах, та їх виконання. А також бажання і вміння визначити та відстоювати свої особисті кордони."


Зараз ви читаєте новину «Майже половині українців начальство пропонувало секс на роботі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути