понеділок, 16 липня 2007 19:07

Плющ: Держзакупівлі перебуватимуть під контролем РНБО

Питання державних закупівель до його остаточного урегулювання перебуватиме у сфері постійного контролю РНБО, наголосив cекретар Ради національної безпеки та оборони Іван Плющ.

За словами Плюща, ефективне використання бюджетних коштів для здійснення державних закупівель постійно перебуває у сфері уваги РНБО. Безпосередньо ним опікується Департамент економічної та соціальної безпеки апарату РНБО. Цілком очевидно, що ця проблема є однією з ключових у низці заходів щодо забезпечення національної безпеки України.

Діючий закон про державні закупівлі та внесені до нього зміни, зазначає Плющ, не створили передумови для формування прозорого та ефективного механізму використання бюджетних коштів. Більше того, у сфері закупівель товарів і послуг за бюджетні кошти виникли багатомільйонні зловживання, оборудки, корупційні діяння. Систематично завдавалось шкоди бюджетам різних рівнів, підривався авторитет держави в усій вертикалі державного управління.

Віктор Ющенко неодноразово звертав увагу уряду на необхідність покращення механізмів правового регулювання у сфері закупівель товарів та послуг за державні кошти, недопущення зловживань та корупційних діянь. Нелегітимно продавлені неправомочним складом Верховної Ради зміни до Закону про державні закупівлі лише погіршили становище у цій сфері, йдеться у повідомленні.

Ситуація потребувала термінового втручання, і РНБО 12 липня ухвалила відповідне рішення, яким доручила Кабінету міністрів оптимізувати процес державних закупівель. Також президент звернувся до уряду щодо проекту закону, який глава держави внесе серед першочергових на початку роботи Верховної Ради шостого скликання.

Рішення РНБО введене в дію указом президента, який обов`язковий для виконання усіма органами державної влади. "Фактично знешкоджено небезпечну корупційну пухлину на тілі Української держави", -зазначено в повідомленн, повідомляє прес-служба президента.
Зараз ви читаєте новину «Плющ: Держзакупівлі перебуватимуть під контролем РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути