середа, 08 квітня 2020 19:04

"Плівки Єрмака": з'явилося інтерв'ю з фігурантами справи

"Плівки Єрмака": з'явилося інтерв'ю з фігурантами справи
Фігуранти плівок Єрмака дали інтерв'ю. Фото: скріншот

Брат голови Офісу президента Денис Єрмак отримав близько $100 тис. від людей, які претендували на якісь посади у державній владі.

Водночас самому главі ОП Андрію Єрмаку передали $10 тис. Про це розповів фігурант плівок з Денисом Єрмаком Дмитро Штанько в інтерв'ю Bihus.info.

"До сотні тисяч доларів було передано Денису.

Гроші передавалися Денису для того, щоб він – він не був посадовою особою – щоб він рухав проект. Чи була це неправомірна вигода – хай встановлюють слідчі.

Суму визначав Денис на око. Якщо людина хоче бути в команді, хоче бути призначеною і має проект, вона має дати гроші, щоб підтвердити своє серйозне ставлення. А Денис далі звертається до Андрія. Принаймні перші рази так було. Денис доповідав йому при спілкуванні. Це було при мені, я це бачив, хто дзвонив. Йому не було сенсу скривати своє спілкування він навпаки все це підносив постійно, що я поспілкувався з братом, з Андрієм.

Судячи з риторики Дениса, перші 10 тисяч Андрій отримав. Це був перший кандидат, і я це чув особисто. Людина на Держгеокадастр. Я чув про це з розмови Дениса по телефону", - розповів Штанько.

Як зазначається, йдеться про Олександра Луцького який нібито заплатив 10 тисяч доларів за те, щоб бути призначеним на голову Держгеокадастру. Штанько наголосив, що особисто писав йому розписку. А чому Луцького не призначили, йому не зрозуміло.

Фігуранти справи Штанько і Сергій Шумський розповіли, що ідею шукати людей у владу на початку літа 2019 року їм озвучив Денис, а йому нібито підкинув його брат, оскільки президентська програма "Ліфт" не працювала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські бізнесмени купують вугілля в ОРДЛО

Гроші спершу нібито брали за проведення експертизи проектів, які подавали кандидати на посади. Штанько додав, що, за словами Дениса Єрмака, це коштувало від 150-900 тисяч гривень.

Потім гроші нібито стали брати уже за зустріч з Єрмаком.

Фігурант розповів, що вони знаходили людей, читали їхні резюме, з відібраними кандидатами проводив співбесіди Денис Єрмак. Якщо людина йому подобалась, то Єрмак нібито називав на око суму і цю суму кандидату потім озвучував Штанько.

Якщо людина погоджувалась, то Штанько писав розписку, брав гроші і ніс їх Денису.

Фігуранти також розповіли, що вели розмови зокрема з екснардепом Володимиром Купчаком, який хотів очолити "Енергоатом", але ніхто з тих людей, з ким вони контактували, не був призначений на посаду.

Штанько також під час інтерв'ю заперечував, що записи розмов вів саме він. За його словами, він не знає, звідки взялись ці відео.

Фігуранти плівок повідомили, що вони написали заяви про скоєння злочину, і 5 квітня їх вже допитали в НАБУ.

За словами Штанька і Шумського, в їхніх заявах викладені "факти шахрайства та ознаки корупції", і стосуються вони Андрія та Дениса Єрмаків.

29 березня нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких чоловік, схожий на брата керівника Офісу президента Андрія Єрмака - Дениса, веде переговори щодо працевлаштування неназваних осіб на певні посади в органах влади.

Андрій Єрмак сказав, що на оприлюдненому відео справді його брат, але звинувачення в корупції відкинув.

Гео Лерос подав до НАБУ звернення з "плівками".

1 квітня до нардепа прийшли працівники СБУ.

Зараз ви читаєте новину «"Плівки Єрмака": з'явилося інтерв'ю з фігурантами справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути