Ексклюзиви
середа, 23 квітня 2008 17:58

Пивовари використовуватимуть у виробництві коров"ячий гній

Пивоварна компанія LongTrail з американського штату Вермонт планує стати найбільшим клієнтом програми CowPower ("Коров"яча енергія"). Як повідомляє телеканал WPTZ 5, суть цієї програми полягає у використанні коров"ячого гною для отримання електроенергії.

Укладення контракту було приурочене до дня Землі, який присвячується захисту навколишнього середовища і святкується в США і інших країнах 22 квітня.

Реалізацією CowPower займається найбільша у Вермонті електроенергетична компанія CentralVermontPublicService (CVPS). Енергетики встановлюють на тваринних фермах устаткування, що дозволяє отримувати з гною газ метан, який потім використовується для вироблення електрики.

Контракт з CVPS буде поміщений LongTrail в рамках Ecobrew - кампанії екологічного пивоваріння. До даного моменту Ecobrew, зокрема, включає переробку використаного у виробництві пива зерна, яке потім використовується для корму худоби на місцевих фермах.

LongTrailBrewingCompany була заснована в 1989 році, зараз вона базується в місті Бріджуотер (штат Вермонт) і є так званою "мікропивоварнею", тобто проводить обмежений об"єм продукції, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Пивовари використовуватимуть у виробництві коров"ячий гній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути