Ексклюзиви
середа, 16 квітня 2008 17:04

Північній Кореї загрожує гуманітарна криза

Північна Корея знаходиться під загрозою гуманітарної кризи через низькі урожаї, викликаних несприятливими погодними умовами, і підвищення світових цін на продукти харчування, повідомляється на сайті Bloomberg з посиланням на доповідь World Food Program.

Дефіцит зерна в КНДР цього року складає більше 1,6 мільйонів тонн. За словами представників програми ООН, третини середньої зарплати жителя Північної Кореї вистачає на покупку рису на декілька днів.

Вашингтон розглядає можливість відновлення переговорів з КНДР про згортання північнокорейської ядерної програми в обмін на продовольчу допомогу. Якщо переговори відбудуться, до участі в них запросять також Китай, Японію, Росію і Південну Корею.

Загроза голоду в Північній Кореї турбує фахівців World Food Program не перший рік. Згідно даним, які має в своєму розпорядженні ООН, в 1990-і роки з голоду в КНДР померли більше трьох мільйонів людей, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Північній Кореї загрожує гуманітарна криза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути