Ексклюзиви
пʼятниця, 04 травня 2007 08:34

Північна Корея почала поставляти горілку до США

Північнокорейська горілка (соджу) на початку червня потрапить на прилавки Сполучених Штатів Америки. Перша експортна партія в трьох контейнерах покинула порт Нампо (КНДР) в квітні.

Раніше уряд Сполучених Штатів дозволив імпорт алкогольного напою, повідомляє ІТАР-ТАРС з посиланням на південнокорейське інформаційне агентство Renhap.

Попередня домовленість про початок переговорів зі зняття з Пхеньяну американських обмежень на торгівлю з США була досягнута в лютому 2007 року. Це один з кроків Вашингтона, які надають КНДР економічні і політичні преференції у відповідь на обіцянку Пхеньяну приступити до згортання ядерної програми.

Соджу - традиційна рисова горілка, популярна в обох корейських державах. Її готують з рису, батату, пшениці і інших інгредієнтів. Міцність напою варіюється від 20 до 45 градусів.

За оцінкою північнокорейського агентства ЦТАК, щорічно КНДР продає за рубіж сотні тисяч пляшок "комуністичного зілля", повідомляє Newsru.com.
Зараз ви читаєте новину «Північна Корея почала поставляти горілку до США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути