середа, 16 квітня 2008 18:35

Питання про расу і випивку для Маккейна виявилися найскладнішими

Кандидат в президенти США від республіканської партії Джон Маккейн не знає, чи "типова він, біла" людина. Річ у тому, що Маккейна дещо збентежило питання студента з приводу раси, повідомляє NEWSru.com.

Конфуз трапився вчора, 15 квітня, під час виступу Маккейна в університеті Вілланова штату Пенсільванія.

Один із студентів підняв питання, котре стосується історичного коріння демократа Барака Обами, який заявив, що його бабуся була "типовою білою людиною". "Як би ви охарактеризували себе, могли б ви себе назвати "типовим білим"?" - запитав Маккейна студент.

На що кандидат в президенти лише похвалив "чудову" промову Обами і заявив, що "добре, що Америка почула про це".

"Я не можу конкретно охарактеризувати себе, - сказав кандидат в президенти США. - Я прошу вибачення, якщо я ухилився від прямої відповіді, але я хочу сказати, що американцям, всім американцям, потрібна чесна коректна передвиборна кампанія".

Далі, вже інший студент пригадав інцидент, що стався в ці вихідні в штаті Індіана. Тоді сенатор Хілларі Клінтон відвідала бар, де випила порцію віскі.

"Як ви вважаєте, чи є в цьому прямий зв"язок з несприятливим опитуванням, що прогнозує Клінтон поразку на виборах?" - запитав студент і запропонував кандидатові в президенти потім разом випити "по стопці". Маккейн посміявся з аудиторією, але відповісти по суті йому було важко.

"Я не бачив своїми очима, як випиває Клінтон, проте чув про це, - зазначив він.

"І що б не робило Клінтон щасливою, я ... звичайно... звичайно", - кандидат Маккейн почав плутатись і розплився в широкій усмішці. І зазначив: "Ви знаєте, це були два кращих, найжорсткіших питання, які мені будь-коли задавали".

Зазначимо, що зараз Джон Маккейн - один з найбільш вірогідних претендентів на Білий Дім - виявився "полемо битви" в стані своїх однопартійців. За вплив на можливого майбутнього президента борються два крила партії - так званих "прагматиків" і "неоконсерваторів".

Тим часом, за даними ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА, сенатор від Іллінойсу Барак Обама за популярністю серед виборців-демократів на 10 пунктів випереджає свою суперницю в боротьбі за висунення кандидатом в президенти США від демократичної партії - Хілларі Клінтон.

Про це стало відомо з опублікованого сьогодні, 16 квітня, опитування, розтиражованому газетою "Вашингтон пост" спільно з телекомпанією Эй-Би-Си.

На питання, кого б ви вважали за краще бачити в якості кандидата-демократа в Білий дім, 51% демократів і "незалежних" виборців назвали Обаму. На підтримку кандидатури колишньої першої леді Америки, сенатора від Нью-Йорка Клінтон висловилися 41% респондентів NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Питання про расу і випивку для Маккейна виявилися найскладнішими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути