Ексклюзиви
четвер, 21 червня 2007 08:11

Після 11 вересня бен Ладен міг чартером вивезти родичів із США

Осама бен Ладен, ймовірно, замовив чартерний літаковий рейс, на якому його родичі покинули США після терактів 11 вересня, повідомляє AFP. Документи, що містять цю інформацію, були розміщені в Мережі в середу по запиту громадської організації Judicial Watch, яка займається розслідуванням корупції у владних структурах.

В цілому обнародувано 224 сторінки раніше засекречених даних. Один із звітів ФБР містить інформацію про чартерний рейс 727 авіакомпанії Ryan Air19 вересня 2001 року з міжнародного аеропорту Лос-Анджелеса. На ним із Сполучених Штатів вилетіли декілька жителів Саудівської Аравії, серед яких були члени сім"ї "терориста номер один".

"Літак був зафрахтований або саудівською королівською сім"єю, або Осамой бен Ладеном", мовиться в документі. В цілому в період з 14 по 24 вересня країну покинули шість подібних чартерів.

Вперше ці документи були опубліковані в 2005 році, проте в первинній ФБР заздалегідь викреслила з них всі згадки про сім"ю бен Ладенів. Проте юристи Judicial Watch подали апеляцію, і в листопаді 2006 року суд зобов"язав ФБР обнародувати документи в невідредагованому вигляді.

Ірландська RyanAir є найбільшою європейською бюджетною авіакомпанією. На офіційному сайті RyanAir вказується про здійснення польотів тільки в межах Європи і північної Африки, повідомляє АFP.

Зараз ви читаєте новину «Після 11 вересня бен Ладен міг чартером вивезти родичів із США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути