понеділок, 10 грудня 2007 17:41

Пірати Сомалі вимагають мільйон доларів за життя моряків

Пірати Сомалі, що захопили японський нафтовий танкер "Голден морі", вимагають викуп в один мільйон доларів. Інакше вони загрожують убити всю команду, повідомили журналістів 10 грудня в Організації об"єднаних націй.

Судно "Голден морі" було захоплено піратами на шляху з Сінгапуру до Ізраїлю 28 жовтня. На борту знаходяться 23 члени екіпажа, включаючи громадян Мьянми, Філіппін і Південної Кореї. Тоді як пірати вимагають викуп за життя команди, власті Пунтланда (напівавтономний регіон Сомалі) роблять спроби переконати їх мирно здатися.

Два американські кораблі блокують постачання продовольства на корабель, щоб впливати на піратів, але поки ці заходи не приносять результатів.

Атаки піратів на кораблі в районі побережжя Сомалі, протяжність якого складає 3700 кілометрів, стали поширеним явищем в кінці 2006 року, після того, як війська Ефіопії і Сомалі припинили правління ісламістів, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Пірати Сомалі вимагають мільйон доларів за життя моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути