Ексклюзиви
четвер, 24 січня 2008 13:18

Пінчук остаточно продав "Укрсоцбанк"

Bank Austria Creditanstalt AG, підрозділ UniCredit Group, що відповідає за банківську діяльність, завершив операцію з придбання 94,2% акцій АКБ "Укрсоцбанк" за 1,525 мільярда євро. Пакет акцій отримується у групи інвесторів, інтереси яких представляє міжнародна інвестиційна компанія EastOne, повідомляє прес-служба Bank Austria Creditanstalt.

Фінансовими консультантами операції виступили Credit Suisse і UniCredit Markets & Investment Banking, юридичним, - Allen&Overy.

Придбання 94,2% акцій "Укрсоцбанку" підсилить позиції UniCredit Group в Україні, де група вже представлена ТОВ "УниКредит Банк".

UniCredit є однією з провідних європейських фінансових груп по ринковій капіталізації (близько 70 мільярдів євро) і представлена в 23 країнах. Кількість філіалів і відділень складає близько 9 тисяч, кількість співробітників - близько 170 тисяч осіб.

Активи групи станом на 30 червня 2007 року оцінювалися в 1018 мільярдів євро.

У Східній Європі UniCredit управляє найбільшою роздрібною банківською мережею з-понад 3,7 тисяч філіалів і відділень, кількість співробітників яких перевищує 76 тисяч осіб. Крім України, UniCredit представлена в таких державах СНД, як Азербайджан, Казахстан, Киргизія, РФ, а також в Латвії, Литві і Естонії.

АКБ "Укрсоцбанк", що входить до групи найбільших банків України, заснований у вересні 1990 року. Мережа банку налічує 500 установ, з них 27 обласних філіалів і 473 відділення. Персонал банку налічує понад 10 тисяч осіб.

За матеріалами: Українська Правда

Зараз ви читаєте новину «Пінчук остаточно продав "Укрсоцбанк" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути