вівторок, 24 липня 2007 12:43

Пік повені в Англії минув, але люди залишаються без світла та води

Пройшов пік підйому води в районах західної Англії, які сильно постраждали від найбільшої за останні півстоліття повені, повідомило Агентство з охорони довкілля Великої Британії.

За словами представників Агентства, рівень річки Северн зупинився за два дюйми (п"ять сантиметрів) до верхнього рівня греблі, яка захищає центр міста Глостер і електропідстанцію Уолхем, яка забезпечує енергією графство Глостершир і південний Уельс. На самій підстанції для безперебійної роботи застосували акумулятори, а воду постійно відкачують спеціальними насосами.

Всього повінь залишила без електрики близько 50 тисяч будинків в західній і центральній Англії і 350 тисяч – без питної води. Очікується проте, що зі спадом води електро- і водопостачання поступово відновлюватимуться.

Для боротьби з браком питної води і загрозою нових відключень водопостачання в ряді міст західної Англії почали безкоштовно роздавати бутильовану воду і встановили цистерни, звідки місцеві жителі зможуть набирати воду для пиття і приготування їжі.

Через повінь як і раніше блокований рух транспорту рядом автомобільних і залізних шляхів у графствах Вустершир, Йоркшир, Херфордшир, Глостершир, Оксфордшир і Беркшир.

Пік повеней на Темзі вже пройдено в районі міст Абінгдон і Хенлі, проте в середу і четвер слід чекати максимум підйому води на Темзі в Редінгу і Віндзорі, а у вівторок вода досягне максимальної позначки на річці Грейт-уз, на якій стоїть місто Бедфорд.

За оцінками Асоціації британських страхових компаній, загальний обсяг виплат за збитки, нанесені повенями цього літа у Великій Британії, може досягти 2 мільярдів фунтів стерлінгів, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Пік повені в Англії минув, але люди залишаються без світла та води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути