Ексклюзиви
пʼятниця, 08 травня 2009 16:00

Підвищено абонплату за користування телефоном

Підвищено абонплату за користування телефоном

З сьогоднішнього дня в Україні підвищено абонентну плату за користування телефоном у містах та інших населених пунктах.

Про це йдеться в рішенні Національної комісії з питань регулювання зв"язку (НКРЗ) N1491 від 28 квітня 2009 року "Про затвердження Граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги" (зареєстровано в Мін"юсті 30 квітня 2009 р. під N395/16411), яке сьогодні опубліковане на офіційному сайті Верховної Ради.

Дане рішення набуває чинності з дня його офіційної публікації.

Згідно з наданою інформацією, підвищено розмір абонентної платні за користування телефонним апаратом: у містах і райцентрах для населення й установ бюджетної сфери з похвилинною оплатою розмов – на 20%, без похвилинної оплати – на 15%; для інших категорій користувачів – на 10%. У селах і селищах міського типу для всіх категорій користувачів розмір абонентної плати за користування телефонним апаратом підвищено на 10%.

Після підвищення тарифів місячна абонентна плата за користування основним телефонним апаратом у містах і райцентрах становить: для бюджетних організацій – 22,52 грн. (без похвилинної оплати) і 16,44 грн. (з похвилинною оплатою); для інших організацій – 33,81 грн. (без похвилинної оплати) і 23,67 грн. (з похвилинною оплатою); для населення – 22,52 грн. (без похвилинної оплати) і 16,44-28,44 грн. (з похвилинною оплатою – залежно від обсягу часу, що не тарифікується).

Місячна абонентна плата за користування основним телефонним апаратом у селах і селищах міського типу після підвищення становить: для населення і бюджетних організацій – 10,02 грн. (без похвилинної оплати розмов) і 8,76 грн. (з похвилинною оплатою); для інших організацій – 15,73 грн. (без похвилинної оплати) і 13,77 грн. (з похвилинною оплатою).

Як повідомили у прес-службі НКРЗ, комісія ухвалила рішення про зміну граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги "з метою скорочення перехресного субсидування послуг місцевого телефонного зв"язку за рахунок інших послуг, а також з метою наближення тарифів на послуги місцевого зв"язку до рівня собівартості".

При цьому, як відзначили в прес-службі, істотною особливістю затверджених граничних тарифів є те, що вони передбачають "не тільки пряме підвищення тарифів", а й дають можливість абонентам "вибирати вигідні для них тарифні плани й умови оплати", оскільки передбачається диференціація розміру абонентної плати й вартості розмов понад встановлений ліміт (часу, що не тарифікується) для абонентів міст і райцентрів з погодинним обліком місцевих розмов залежно від вибраного обсягу часу, що не тарифікується.

За даними НКРЗ, залежно від вибраного тарифного плану, абоненти "матимуть змогу навіть зменшити свої витрати в межах від 3 до 25%".

Всі інші позиції за прейскурантом Граничних тарифів залишаються без змін.

За даними прес-служби, затверджені граничні тарифи були узгоджені всіма відповідальними органами – Держкомпідприємництва, Федерацією роботодавців України, Всеукраїнською асоціацією роботодавців України, Союзом підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України, Союзом орендарів і підприємців України, Загальним представницьким органом профспілок і профоб`єднань.


До підвищення граничних тарифів місячна абонентна плата за користування основним телефонним апаратом у містах і райцентрах становила: для населення і бюджетних організацій – 19,58 грн. (без похвилинної оплати розмов) і 13,70 грн. (з похвилинною оплатою); для інших організацій – 30,74 грн. (без похвилинної оплати) і 21,52 грн. (з похвилинною оплатою). Місячна абонентна плата за користування основним телефонним апаратом у селах і селищах міського типу становила: для населення і бюджетних організацій – 9,10 грн. (без похвилинної оплати розмов) і 7,96 грн. (з похвилинною оплатою); для інших організацій – 14,30 грн. (без похвилинної оплати) і 12,52 грн. (з похвилинною оплатою).

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Підвищено абонплату за користування телефоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути